Estem a facebook: facebook-icon al twitter: twitter-icon a youtube: icono-youtube i ara també al instagram: logo instagram

Telèfon de contacte: 626 23 32 71    correu: colladecampaners@hotmail.com

capsalera

capsalera

TORNEN LES VISITES AL CAMPANAR DE LA VILA AMB TOTES LES MESURES DE SEGURETAT SANITÀRIA

La situació actual ens ha portat a adaptar-se per a reprendre la nostra activitat associativa. Vam començar tornant als campanars per a fer els tocs i vols manualment. I hui us anunciem la reprogramació de les 'Visites guiades al Campanar de la Vila'.

Necessàriament, es marcaran uns dies concrets per a fer les visites i iniciem aquesta nova modalitat el diumenge 26 de juliol a les 10.30h.

Com no, el grup de visita es redueix a 10 persones i es deurà reservar plaça telefonant o enviant un missatge per WhatsApp al 626233271. Tanmateix, serà obligatori l'ús de la mascareta i seguir el protocol de seguretat sanitària.

Des de la Colla de Campaners d'Ontinyent ens fa molta il·lusió reprendre les visites per tal d'apropar a tothom la història del nostre benvolgut Campanar de la Vila. Una (re)obertura que ha estat possible gràcies a la Parròquia de Santa Maria d'Ontinyent, a l'Ajuntament d'Ontinyent i a Tourist Info Ontinyent.

visites esitu

 

 

Visites nocturnes al campanar i matins de portes obertes

Fullet Agost ok 

Un any més, la Colla de Campaners d’Ontinyent, amb el suport de la Parròquia de l’Assumpció de Santa Maria i el patrocini de la regidoria de turisme de l’EXCM Ajuntament d’Ontinyentun organitza les visites guiades i extraordinàries pel mes d’agost. Aquestes compten:

Visites nocturnes, setmana gran de festes:

Seran el dimarts 20 i el dimecres 21 d’agost.

Ambdos dies les visites seràn a les 22’00 de la nit, des de la porta lateral del Bon Pastor tot i seguint el procediment establert els diumenges però amb la característica de que hi son completament de nit. Aquesta serà la primera i única visita d’aquest any en que la gent podrà gaudir de les campanes i la nostra ciutat en completa nit, un ambient totalment diferent a la resta de l’any del qual convidem des d’aquestes línies.

No és necessari confirmar assistència, es formaran diversos grups atenen a un rigorós ordre de presència.

Matins de portes obertes(s’inclou cripta i temple): 

Els matins del diumenge 25 i dilluns 26 d’agost la Colla de Campaners d’Ontinyent i la parròquia de Santa Maria obriran les portes de l’església per permetre visitar tots els indrets del temple mitjançant unruta turística. Així, en horari de 10’30 hores a 13’00 hores tot aquell que vulga podrà accedir a l’església de l’Assumpció de Santa Maria per la porta principalseguint un camí marcat, lliure en temps, visitant cinc punts d’interès on, es detalla, mitjançant panells explicatius realitzats en valencià, castellà i angles tota l’explicació del temple, capella de la Puríssima, cripta i campanar. Durant el trajecte que realitze el visitant, aquest podrà trobar en tot moment a membres  de l’associació que orientaran, explicaran i atendran qualsevol dubte que puga sorgir.  La ruta finalitzarà per la porta lateral del bon pastor passant pel campanar i la cripta, seguint un camí marcat per cordons expositius. Cal senyalar que, aquests dos matins, seran els únics durant tot l’any en els quals es podrà visitar la cripta i gaudir de part del subsòl que existeix a Santa Maria. Aquesta ruta, que aquest any aplegarà a la seua novena edició, ha tingut una gran resposta i acceptació en els últimes edicions anteriors.

Per part de la Colla de Campaners d’Ontinyent volem agrair a la Parròquia de l’Assumpció de Santa Maria que en tot moment ofereix la seua disposició per a que es puguen realitzar aquestes visites i, a la regidoria de turisme de l’EXCM Ajuntament d’Ontinyent.

Si necessiten que els ampliem alguna informació poden contactar amb nosaltres al telèfon de la colla 626233271, al nostre correu Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo. a l’oficina Tourist Info Ontinyent. 

 

 

Video visita nocturnaVideo: Largometraje

 

noticia1 6Video: Fernando P.M.

 

Distinció a la Colla de Campaners d’Ontinyent

     El dissabte 29 de juny va tenir lloc la 35a edició de l’assaig de les Ambaixades del Moro i del Cristià que organitza el fester Pepe Bas i la seua esposa Maica al paratge de “El Morret” situat al Barranc de l’Adern, a l’ombra de l’Alt del Castellar.

     Cada any es costum una persona de la festa faça una lloança al Campanar, responsabilitat que enguany recaigué en Miguel Angel Fita.

     A més, anualment es convidada una associació per a presidir l’acte, aquest any tinguérem l’honor de què la Colla de Campaners fora qui rebera aquesta distinció, sent nomenada com a “Ambaixadora d’Ontinyent” per la nostra llavor en la defensa i manteniment de la tradició campanera a la ciutat. Pepe Bas va fer una ressenya al voltant de la Colla i de les activitats que realitzem, i feu entrega a Rafel Ballester d’una rèplica del campanar dissenyada i realitzada per l’artiste Ricardo Morales.

     A continuació de les paraules d’agraïment de Rafel, tingué lloc per part dels Ambaixadors d’aquest any de l’assaig de les ambaixades, els quals recitaren els textos que per a les festes de Moros i Cristians d’Ontinyent va escriure el magistrat del Tribunal Suprem J.J. Cervino l’any 1860, i que cada any es reciten Dilluns de Festes a la Plaça Major, davant del castell, acte que recentment ha sigut declarat BIC.

     Des d’aquestes línies, volem agrair a Pepe la seua hospitalitat i consideració amb nosaltres, va ser tot un plaer poder gaudir d’aquest tradicional acte.

 

2

 

3

5

4

Cant de la Sibil·la 2018

    Un any més, el proper dissabte 22 de desembre a les 20:30, l’església de Santa Maria d’Ontinyent acollira una nova edició (aquest any se celebra la numero XX) del Cant de la Sibil·la. Es tracata de la reprentació d’un cant religiós medieval que versa entorn del judici final, que es acompanyant també de la Dansa de la Mort.

 

cartell 2018

 

    En aquest espectacle organitzat pel grup de música antiga Menestrils i la Colla de Campaners, amb la col·laboració del Grup de Danses i de la parròquia de Santa Maria i el patrocini de la regidoria de Cultura de l'Ajuntament d'Ontinyent, participen una gran quantitat de colectius com el Nou Orfeó, l’Agrupació Coral Llorenç Barber d’Aielo de Malferit, i altres agrupacions musicals de la ciutat.

    Miquel Calabuig serà l’encarregada de posar la veu solista a la Dansa de la Mort, mentre que Consol Rico, Cecília Blanquer i Laura Valls interpretaran a les Sibil·les, Cristina Mollà estarà a càrrec de l’orgue, tot amb la direcció musical de Francesc Tortosa.

    Cal destacar la cuidada escenografia, que té com a base l’excel·lent caixa acústica que conforma el temple gòtic de l’església de Santa Maria. A ella s’afegeixen diferents elements decoratius amb un significat determinat. Així podem trobar set parelles de canelobres ornamentats amb elements vegetals: l’heura, el blat, la vinya, els lliris, el roser, l’olivera, i el llorer, que representen respectivament la neteja, la fecunditat, la vida, la puresa, l’amor, la pau i per últim el triomf. A un lateral de l’escenari trobarem la creu ansada, antic símbol egipci de resurrecció que representa el triomf de la vida sobre la mort; i el segell de Salomó, típic candeler jueu de set braços. Per la seua part, les sibil·les portaran el llibre de la Sibil·la i el bastó (simbolitzant els tres llibres de la Sibil·la de Cumea i l’antiguitat de la seua persona), l’espasa (simbolitzant la seua profecia del judici de Déu), i la balança (simbol de justicia). Paga la pena observar amb detall tots aquestos elements fets de forma artesanal per un reconegut manyà ontinyentí amb un cúmul de gravats i simbolisme.

sib

     Respecte a la Dansa de la Mort, podem dir que es tracta d’una representació que expressa el poder igualador de la mort. Al ball, les diverses classes socials (podrem veure dansar a més de la pròpia mort, a una donzella, un guerrer, un mestre d'obres, un comerciant, una tavernera, una anciana, una monja, un bisbe, una xiqueta princesa i un xiquet captaire) confessen de manera al·legòrica, instats per la mort, els seus pecats; finalment, amb independència de l’edat o la posició social, tots acaben morint escenificant el poder igualador de la mort.

      Per últim volem també destacar la participació, dins del toc de campanes, de la campaneta de desapareguda ermita de Sant Onofre d'Ontinyent, campana datada al 1380.

    Es tracta sens dubte d’una representació molt cuidada que any rere any abarrota el temple, i que esperem enguany torne a fer gaudir al nombrós públic d’arreu de les nostres comarques que tinga a bé apropar-se.

Segona Edició de la novel·la " El Guardian del Linaje"

El passat 10 de novembre de 2018, va ser presentada la segona edició de la Novel·la Històrica escrita per Ricardo Montés: “El Guardian del Linaje". Aquesta novel·la ambientada en la construcció del Campanar de l'Església de l'Assumpció de Santa Maria d'Ontinyent, "El Campanar de la Vila", ha rebut molt bones crítiques pels lectors, fet que ha motivat, una vegada esgotats els primers exemplars, la publicació d'una segona edició.

Per tal fet, es va programar per part del seu autor una Ruta Teatralitzada amb actors, pels escenaris reals de la Novel·la. La visita començà a la Plaça de la Vila i va recorrer els carrers Cordellat, Trinitat, Plaça de Baix, Plaça Major, Regall i plaça de Sant Roc, concloent amb una visita a la Torre Campanar.

Els espectadors van poder gaudir també del Volteig de Campanes que a les 12:00 anuncià l'inici de les Festes de la Púrisima. Així com contemplar l'espectacular Maqueta de la Torre Campanar de 2 metres d'altura, obra de l'artista ontinyentí Bernardo Mateu Sisternes.

Per a més informació, els deixem l'enllaç de la web de la novel·la: https://www.elguardiandellinaje.com/

 

el guardian

 

Buscar

Notícies