Estem a facebook: facebook-icon al twitter: twitter-icon a youtube: icono-youtube i ara també al instagram: logo instagram

Telèfon de contacte: 626 23 32 71    correu: colladecampaners@hotmail.com

capsalera

capsalera

               Immersos en plena Setmana Santa, la Colla de Campaners ha estat treballant aquestos dies per tal de preparar els campanars de la ciutat d’Ontinyent. Així les diferents matraques han estat revisades i reparades per tal de que puguen sonar a partir del Dijous Sant i durant tot el Tridu Pascual, imprimint a la Setmana Santa Ontinyentina d’aquest so tant característic, que junt el silenci total dels bronzes, el apagament de tots els enllumenats artístics sent substituïts per fanalets i el penjament de les cordes a l’exterior de la torre en senyal de dol formen la tradició coneguda com el “dejuni de les campanes” que finalitzarà amb el cant del “Glòria” que seguirà a la Vigília Pascual.

                A més a més, el passat 27 de febrer, com ja es habitual, i a petició de la Junta de Germandats i Confraries d’Ontinyent, els campaners van participar a la XXX edició de la Processó Diocesana que enguany es celebrava a Alberic, on l’entitat obrí l’expedició ontinyentina amb les Trebanelles portàtils, donant a conèixer aquesta tradició de la que foren uns dels pioners en recuperar.

 

trebanella 1

Matraca de Sant Miquel, beneïda el 2015

 

                Per un altra banda, el diumenge de Rams, van ser col·locades al voltant de 50 palmes que engalanen els diferents campanars, i que van ser facilitades per la Regidoria de Parcs i Jardins del EXCM Ajuntament d’Ontinyent conjuntament amb l’empresa de manteniment dels parcs de la nostra ciutat. Les palmes que van ser distribuïdes dies abans, permaneixeran instal·lades en les nostres torres fins el Diumenge de Combregats (3 d’Abril), dia en que seran retirades i guardades per tal d’elaborar la cendra de Dimecres de Cendra de l’any vinent, tradició que és remunta a la nostra ciutat des del segle XIX. En concret el campanar de la Vila ha estat decorat amb un total de 24 palmes grans naturals (8 en cada planta de les tres que existeixen), 8 en  Sant Carles, altres 8 Sant Miquel, 2 L’Ermiteta de la Concepció, 2 més el Monestir de la Puríssima Sang, 2 en Sant Francesc i 2 en Sant Rafel.

                El mateix diumenge, la Colla de Campaners participà al Via Crucis del Crist de la Palma, amb la campana Missalgar del campanar Mòbil, feta sonar per diversos campaners amb la corresponent vestimenta de penitent.

                Dies intensos en els que els campanars d’Ontinyent no cessen en la seua activitat, sinó que acompanyen els diversos actes i celebracions dotant d’una personalitat i idiosincràsia pròpia a la nostra Setmana Santa.

Buscar

Notícies