Estem a facebook: facebook-icon al twitter: twitter-icon a youtube: icono-youtube i ara també al instagram: logo instagram

Telèfon de contacte: 626 23 32 71    correu: colladecampaners@hotmail.com

capsalera

capsalera

noticia3 1

 

noticia3 2  noticia3 3

La colla a l'any 1994                                                                                 La colla a l'any 2013   

 

 

 

Pel moment sols hem trobat aquest vídeo de 3 segons.

Si algú té un vídeo o imatges de les campanes en el I aplec de gegants i cabets, que ens ho faja saber.Moltes Gràcies

 

9

 

Repic del Dia de Corpus Christi de l'any 1999,

Quint any  llll campaner.

 

 

El Ball del Cavallets

Ball recupertat i mantingut per la colla de campaners al quint any campaner.

 

 

  

ec de Gegants i Cabets, una experiència inoblidable que ha marcat i dona pas a un dels elements més volguts i primordials de la cultura ontinyentina una vegada finalitzada la sisena edició. Els més menuts i, no tant, veien desfilar junt a ells, grans capgrossos i monumental gegants fins aplegar al imponent castell de festes instal·lat per a l’ocasió de forma extraordinària a la plaça major del poble. El campanar de la Vila voltejava les seues campanes, ho feia amb tota solemnitat, l’ocasió ho mereixia. Però tot era diferent. Naixia un nou pas en la cultura d’Ontinyent.

Dies abans, l’honorable president de la Generalitat Joan Lerma, descobria, als peus del campanar gran, una placa commemorativa per l’aniversari de la reconquesta de la Vila set segles i mig després. Tots aplaudiren mirant cap a dalt. Les olvidades campanes esperaven l’hora en que serien despertades d’una incoherent electrificació que, en algunes d’elles: Ximbolet, Bertomeu, Micaleta, Sant Josep... dormien amb soledat durant més d’una dècada sense poder escoltar-les. Havia arribat l’hora de despertar, l’hora de llançar les campanes al vol i obrir una nova etapa en el patrimoni campaner de la ciutat que a hores d’ara continua escrivint línies en la historia d’Ontinyent.

En aquell diumenge, un grup de joves, alguns vinculats a l’Associació de Gegants i Cabets, altres de nova incorporació, voltejaren per primera vegada les campanes a ma. Pareix que, aquella idea, havia despertat vocació ,i a Ontinyent, un poble que en moltíssimes ocasions ha girat i gira l’esquena a la seua pròpia cultura i patrimoni s’encenia una llum esperançadora en el so emès entre el celestial i el terrenal. La primera impressió era de soterrar, de capritx, de un, “tenen que durar més poc”... Molts contaven els dies que la futura Colla de Campaners anava a durar. Potser ens cabrien en una ma. Tant les diverses institucions locals com eclesiàstiques esperaven l’assentament de les prediccions per poder dir: veus, ja s’han cansat, tot això era... I per a desgracia d’uns però per alegria de molts més, aquell dia naixia un gran projecte humà, cultural, social i religiós nomenat Colla de Campaners d’Ontinyent. Em permetran disculpar aquest paràgraf amb un to dur, però tot ho resumeix una frase: tot començament no resulta gens fàcil.

I ací estem, vint anys més tard. Resulta que els qui pensaven que s’encenia una candeleta amb poques hores de llum ha resultat ser un ciri pasqual. Amb aquesta analogia vull dedicar aquestes línies a tots els qui han fet possible l’aportació necessària i sobreabundant per a que mai faltés la llum durant aquestes dues dècades de continua construcció i treball per la Fe i cultura d’Ontinyent. No sols tenim campanars renascuts, campanes noves, sinó, un Ball dels Cavallets, un campanar mòbil, el Cant de la Sibil·la... i quantitat de projectes dels que l’actual associació ha anat col·laborant i enllestint junt amb altres entitats. 

A vespres del natalici del primer toc manual de campanes del que seria la nova Colla de Campaners d’Ontinyent, amb la il·lusió, estima i reconeixement que pertoca, vull felicitar de tot cor a la que ha sigut i és, la més apreciada vocació que he pogut tindre mai. Sense persones no hi ha campanes, vertaders amics que han sabut dur endavant l’objectiu del Papa Francesc en aquesta nova era de l’església: Evangelii Gaudium. Gracies a aquest col·lectiu molts podem parlar d’una joventut inoblidable fins conduir-nos a respondre a altres vocacions més grans gracies a la llum aportada en el primer eslavó d’una gran cadena. 

Moltes felicitats! Gran treball i a per el quart de segle que hem de sonar per tot arreu. Fem dues dècades, ho celebrem molt senzillament i humilment, volem agafar forces per al 2019.

No obstant, fem una memòria mitjançant una exposició, no escrita en aquestes línies, dels principals treballs que hem dut a terme durant els vint anys d’història de la Colla de Campaners d’Ontinyent. Així que vos esperem el proper divendres a les 20’30 hores a la Parròquia de Sant Rafel d’Ontinyent per celebrar-ho i commemorar que hem sigut, som i serem.

 

Ximo Silvestre Morant, 29 d'Octubre de 2014.

 

Buscar

Notícies