Estem a facebook: facebook-icon al twitter: twitter-icon a youtube: icono-youtube i ara també al instagram: logo instagram

Telèfon de contacte: 626 23 32 71    correu: colladecampaners@hotmail.com

capsalera

capsalera

 

Representants de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència han comunicat a l’Ajuntament d’Ontinyent que s’ha acceptat la petició de declarar el Cant de la Sibil·la com a “Bé Immaterial de Rellevància Local”. La proposta va ser tractada el passat mes de juliol al Ple d’Ontinyent a instàncies del regidor de Cultura, José Antonio Calabuig, comptant amb el suport de tots els grups polítics. El Cant de la Sibil·la, que serà inscrit en breu en l’Inventari del Patrimoni Cultural Valencià de la Generalitat, significa la representació ontinyentina del drama litúrgic medieval que profetitza la fi del món, molt difós al sud d’Europa fins que va ser prohibit per l’Església al segle XVI.

La distinció aconseguida es dirigeix a aquelles tradicions que mantenen i potencien l’ús del valencià i, en aquest aspecte, el Cant de la Sibil·la, que originalment es cantava en llatí, és una de les primeres expressions poètiques en la nostra llengua, ja que es documenten versions en valencià des del segle XIII.

Des de l’any 2000, quan es va recuperar aquesta tradició, el Departament de Cultura de l’Ajuntament d’Ontinyent organitza amb diverses entitats i associacions locals, com el grup Menestrils, la Colla de Campaners o el Grup de Danses, la representació del Cant de la Sibil·la. Aquesta posada en escena, que té lloc cada 22 de desembre a l’església de Santa Maria, s’ha convertit en una cita imprescindible en el calendari cultural de la ciutat i ha esdevingut un reclam de primer ordre per al turisme cultural que atrau públic local, comarcal, nacional i fins i tot de l’estranger. En incloure el Cant de la Sibil·la a l’Inventari de Béns Immaterials de Rellevància Local de la Generalitat, la Conselleria de Cultura dictaminarà les mesures a adoptar que garantisquen la preservació i difusió del cant, així com la seua investigació i documentació.

(Informació extreta de www.comarcal.tv)

Buscar

Notícies