Estem a facebook: facebook-icon al twitter: twitter-icon a youtube: icono-youtube i ara també al instagram: logo instagram

Telèfon de contacte: 626 23 32 71    correu: colladecampaners@hotmail.com

capsalera

capsalera

 

In memòria a la memòria. Hui, 11 de gener de 2015, el patrimoni campaner d'Ontinyent està d'enhorabona. 40 any més tard, al youtube ha aparegut un documental que canviarà la percepció del nostre passat, millor dit, el rescatarà i el farà present. Impensable era vorer voltejar, en video i en color, totes les campanes de la Vila en les seues trujes de fusta i pedra originals. Sols conservem alguna fotografia. Menys possible era vorer als nostres avantpassats campaners, abans de l'era del motor, en acció, tocant les campanes manualment. Sols teniem testimonis orals. I menys impensable era vorer el interior del campanar de la Vila abans de qualsevol reforma i amb tots els mecanismes manuals originals. No puc contindre els sentiments, ni menys encara, deixar de compartir aquest gran video del que agraixc de tot cor al usuari que l'ha penjat i, més encara, al seu autor. Hui, fem el major homenatge al passat vejent voltejar les campanes de la Vila a la Puríssima de 1974. Insuperable!!!!

Ximo Silvestre (11 de Gener de 2015)

 

Video complet del reportatge.

 

 

Fragment del Volteig de Campanes

 

 

Volteig General al Campanar de la Vila el dia 1 de Desembre de 1974

Al vídeo es pot apreciar totes les campanes amb la seves truges originals, en els últims anys de les campanes de forma manual, ja que es varen mecanitzar a l'any 1979, la campana de la puríssima i al 1981 les campanes Ignacia, Albats, Combregats, Santíssim i Petra, deixan per al oblit el Ximbolet, Sant Bertomeu, Micaleta i Calbinot. Fins aquell 30 d'Octubre de 1994, on el campanar de la Vila va tornar a sonar amb tot el seu resplandor.

 

Volteig General de la Colla de Campaners d'Ontinyent

 

Buscar

Notícies