Estem a facebook: facebook-icon al twitter: twitter-icon a youtube: icono-youtube i ara també al instagram: logo instagram

Telèfon de contacte: 626 23 32 71    correu: colladecampaners@hotmail.com

capsalera

capsalera

Diputació destinarà 14.000€ per a rehabilitar les campanes de l’església de Sant Rafael d’Ontinyent.

La Diputació de València ha aprovat una subvenció de 14.000 euros al projecte de rehabilitació de campanes de l’Església de Sant Rafael, que enguany celebra el 50 aniversari de dels seues festes i l'any vinent de la seua constitució com a parròquia. El projecte integral de restauració comporta la substitució dels jous de ferro per uns novells de fusta en les dues campanes de l'espadanya per afavorir el so, evitar les filtracions sonores al interior de l'edifici i contribuir a la instal·lació tradicional. Així mateix és canviarà tot el sistema elèctric d’automatització substituint els actuals repics per uns magnètics de colp més suau que no danyarà al bronze suavitzant l'impacte. S’instal·larà un nou ordinador capaç de reproduir els tocs manuals i un sistema de comandament a distància que farà activar les campanes des de qualsevol recinte de la parròquia i a una distància de 500m. Per aquest fet, la parròquia estarà uns quants mesos sense campanes mentre és realitzen tots els treballs, tant el canvi de tota la instal·lació elèctrica, nous sistemes de fixació y la restauració de dites campanes a càrrec de l'empresa Electrorecamp S.L. És preveu que els treballs estiguen finalitzats per a les pròximes festes del 50 aniversari. Així mateix, aquest fet, és destaca d'important per a la situació de crisi econòmica que estem travessant ja que és crea feina tant directa com indirectament a empreses 100% de la ciutat com la fusta, els ferratges, la ma d'obra, la grua, l'electricitat...

 

noticia2 1    noticia2 2

 

Segons el portaveu Popular, Filiberto Tortosa, és una satisfacció comprovar el suport constant que des de la Diputació de València es té cap a Ontinyent i les seues entitats, que d’una forma o una altra, reben sempre el recolzament de l’ens provincial que presideix Alfonso Rus’.

El projecte per a la rehabilitació de les campanes de Sant Rafael ascendeix a un total de 15.000 euros i serà finançat, quasi íntegrament, per la Diputació de València.

Cal recordar que a mitjans de gener el portaveu popular a Ontinyent, Filiberto Tortosa, va estar amb la delegació Ontinyentina de la Colla de Campaners; representada per Rafael Ballester i Ximo Silvestre; així com el rector de l’Església de Sant Rafael, Juan Pablo Tomás, els qui van acudir a la reunió amb el vicepresident de la diputació Provincial, Juan José Medina, a qui se li va explicar el projecte de rehabilitació de les campanes de l’església de sant Rafael d’Ontinyent, que també pretén recuperar la campana de Sant Onofre, que data de. S. XV i és una de les més antigues de la Comunitat Valenciana. Per aquest fet, la campana serà intervinguda a un nou procés d'investigació que intentarà esbrinar molts misteris que encara depara com la seua epigrafia, una datació més aproximada i el seu origen. Algunes dades seran més difícils d'identificar com l'autor i el ús abans de que fora utilitzada com a campana de l'Ermita de Sant Onofre. Respecte als treballs de restauració, és centraran bàsicament en l'adaptació definitiva de la campana com a peça de museu donat el seu gran valor patrimonial amb la construcció d'una base protegida en cristall per allotjar el bronze il·luminat amb tecnologia LED per a que és puga visitar al detall i a l'altura de les persones junt a un panell explicatiu de la mateixa.

Des del grup municipal del PP, el seu portaveu Filiberto Tortosa, 'ha valorat positivament la subvenció que destina la Diputació a la rehabilitació d’aquestes campanes, i ha destacat la labor de l’organisme provincial, sempre en benefici dels municipis i de les seues entitats associatives’.

Per al grup municipal del PP, explica el seu portaveu, F. Tortosa, ‘és un orgull i una satisfacció haver ajudat al fet que la subvenció siga una realitat i volem agrair al president de la Diputació, així com al vicepresident, la seua sensibilitat amb Ontinyent i felicitar igualment a la *Colla de *Campaners i la parròquia de Sant Rafael’. La Colla de Campaners d'Ontinyent junt a la mateixa parròquia agraeix sincerament les gestions realitzades pel regidor Tortosa així com del recolzament de l’Excma. Diputació Provincial de València ja que és l'entitat que més ha ajudat al patrimoni campaner de la ciutat essent el tercer campanar de la població que s'afavoreix d'ajuda ja que, fa dos anys, gràcies a l’en públic, és pogueren restaurar les campanes del Sant Hospital de la Beneficència amb una subvenció de 10000€ i, en 2004, el campanar de la Reial Parròquia de Sant Carles Borromeo amb una ajuda de 50000€ que junt aquesta recent fan un total de 74000€ invertits en una dècada. Cal constar que si no haguera sigut per aquesta ajuda aquest projecte no s'haguera pogut realitzar donades les necessitats més urgents de la parròquia sobretot en matèria social i que gracies a aquesta intervenció podem contribuir a una millora afavorint llocs de feina.

noticia2 3    noticia2 4

Buscar

Notícies